Pizza de casa – rapida, pufoasa si delicioasa

Daca iti doresti o pizza facuta in casa, cu un aluat pufos si usor de pregatit, aceasta reteta este exact ce ai nevoie! Se face rapid, iar ingredientele sunt simple si la indemana.

Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
250 ml apa calduta
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
Ingrediente pentru topping:
200 g sos de rosii
200 g mozzarella rasa
100 g sunca sau salam
1 ardei rosu taiat felii
50 g masline verzi feliate
Oregano si busuioc uscat pentru aroma

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol, amesteca drojdia cu zaharul si apa calduta. Lasa 5-10 minute pana se activeaza.
Adauga faina, sarea si uleiul de masline, apoi framanta un aluat elastic.
Acopera bolul cu un prosop si lasa la dospit 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea pizzei:
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge suprafata cu sos de rosii si presara putin oregano.
Adauga mozzarella rasa, sunca, ardeiul si maslinele.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 200°C si coace pizza timp de 15-20 de minute, pana cand branza este topita si aurie.
O scoti din cuptor, o lasi cateva minute sa se racoreasca si apoi o portionezi.

Pofta buna! 🍕