Placinta Aromata Cu Iaurt Si Branza – Reteta Usor De Preparat

Placinta Aromata Cu Iaurt Si Branza – Reteta Usor De Preparat

Ingrediente necesare:

400 grame de foi de placinta delicate
5 oua proaspete
100 grame zahar fin
200 grame branza de vaci sau branza cu gust intens, dupa preferinta
150 grame cascaval dat pe razatoare
650 grame iaurt cremos de tip grecesc
150 grame unt moale pentru pensulat foile
Un pachetel de zahar vanilinat
Un varf de cutit de sare fina
100 ml apa minerala cu bule

Metoda de preparare:

Pregatirea foilor de placinta:
Lasati foile de placinta sa se decongeleze.
Ungeti o tava cu putin unt si asezati foile pe fundul acesteia.

Prepararea umpluturii:
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia pana cand se deschid la culoare. Adaugati iaurtul si amestecati bine.
Intr-un alt bol, bateti albusurile pana se intaresc, apoi adaugati branza si amestecati usor.

Asamblarea placintei:
Puneti un strat de foi in tava si ungeti-l cu unt.
Adaugati un strat de umplutura de iaurt si branza, presarand cascaval ras.
Repetati procesul, terminand cu un strat de foi deasupra.

Coacerea:
Taiati placinta in patrate si turnati deasupra apa minerala.
Coaceti la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute, pana cand placinta capata o culoare aurie frumoasa.

Servirea:
Lasati placinta sa se raceasca inainte de a o servi.

Sfaturi utile:
Experimentati cu diferite tipuri de branza pentru a descoperi combinatia perfecta.
Pentru un plus de savoare, ungeti generos ultimul strat de foi cu unt.