Placinta cu mere si crema de vanilie

Aceasta placinta cu mere si crema de vanilie combina un aluat fraged cu un strat generos de mere aromate si un strat fin de budinca de vanilie. Este un desert perfect pentru orice ocazie, iar aroma sa iti va umple casa de caldura si confort.

Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
150 g unt rece
12 g praf de copt
1 lingura suc de lamaie
150 g zahar pudra
3 linguri smantana
1 ou intreg
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura de mere:
1,5 kg mere
8 linguri zahar
Zahar vanilat (dupa gust)
Scortisoara (dupa gust)
Ingrediente pentru budinca de vanilie:
1 l lapte
3 plicuri budinca de vanilie
30 g zahar vanilat
6 linguri zahar

Mod de preparare
Prepararea aluatului: Cernem faina impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Adaugam untul rece si il framantam pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat omogen. Il impartim in doua parti egale si il lasam la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura de mere: Curatam merele si le dam pe razatoare. Le lasam putin deoparte, apoi le stoarcem bine de zeama. Adaugam zaharul si scortisoara si amestecam bine.
Prepararea budincii: Amestecam praful de budinca cu putin lapte si zahar. Restul laptelui il aducem la punctul de fierbere, apoi turnam compozitia cu budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca, amestecand ocazional pentru a evita formarea crustei.
Asamblarea placintei: Intindem prima foaie de aluat si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram pesmet deasupra, apoi distribuim uniform stratul de mere. Peste mere turnam budinca de vanilie si acoperim cu a doua foaie de aluat. Ungem cu ou batut si intepam cu o furculita.
Coacerea: Dam placinta la cuptorul preincalzit la 180Β°C si coacem timp de aproximativ 40 de minute, pana devine aurie.

Se lasa sa se raceasca inainte de servire. Pofta buna! 😊