Aceasta reteta de placinta cu iaurt este o varianta usoara si revigoranta. Cu un aluat fraged si umplutura surprinzatoare si cremoasa, aceasta placinta va deveni rapid preferata familiei tale. Descopera cum sa pregatesti acest desert delicios care imbina perfect textura crocanta cu crema fina si aromata.
Ingrediente pentru aluat:
250 g faina fina
170 g margarina
100 g zahar
1 lingura smantana acra
4 galbenusuri de ou
10 g praf de copt
Coaja rasa de la 1 lamaie
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
200 g zahar
4 linguri pline de faina fina
4 albusuri de ou
4 iaurturi ferme (aprox. 500 g)
2 smantani acre (aprox. 200 g)
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteca faina cu praful de copt, adauga zaharul, sarea si margarina taiata cubulete. Freaca ingredientele intre degete pana obtii o consistenta sfaramicioasa. Adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie. Framanta aluatul pana devine neted si omogen. Imparte aluatul in doua parti, pune 1/3 din aluat la congelator, iar restul infasoara-l in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.
Bate albusurile spuma tare. Amesteca iaurtul, smantana si zaharul, apoi incorporeaza faina. Adauga spuma de albusuri in amestec, cu grija, pentru a mentine textura aerata.
Intinde aluatul racit si asaza-l intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coace aluatul timp de 10 minute la 180°C. Dupa ce s-a copt partial, toarna peste el umplutura de iaurt si razuieste deasupra aluatul din congelator.
Reintrodu placinta in cuptor si coace-o pentru aproximativ 40 de minute, pana capata o culoare aurie frumoasa. Dupa ce s-a copt, las-o sa se raceasca si presara zahar pudra deasupra.