Aceasta reteta simplifica prepararea clasicelor turte cu varza murata. Este o alegere excelenta pentru un pranz sanatos si hranitor, plin de vitamine. Placinta se prepara direct in tava si poate fi servita cu sau fara slanina crocanta deasupra.
Ingrediente:
200 g carne tocata de porc
1 cartof mare (aprox. 200 g)
1 lingura ulei
2 oua
500 g varza murata
5 catei de usturoi
1 legatura ceapa verde
2 cepe
125 g faina
250 ml lapte (la temperatura camerei)
10 g praf de copt (1 plic)
1 lingurita chimen
1 lingura maghiran
Sare si piper, dupa gust
Grasime de porc sau unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Varza murata nu se spala, ci doar se toaca in bucati mici si se pune intr-un bol.
Se adauga carnea tocata (de preferat piept de porc), cartoful ras pe razatoarea mare, ouale, uleiul, usturoiul zdrobit, ceapa verde si ceapa alba tocate marunt.
Se presara faina amestecata cu praful de copt si se toarna laptele. Se condimenteaza cu sare, piper, chimen si maghiran, ajustand dupa gust.
Amestecul rezultat se intinde uniform intr-o tava unsa bine cu grasime de porc sau unt.
Placinta se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana devine aurie (durata variaza in functie de grosimea stratului de aluat).
Daca preferati slanina crocanta, inainte de finalul coacerii puteti adauga felii sau cubulete de slanina deasupra.
Aceasta placinta este delicioasa si versatila, perfecta pentru un pranz satios sau o cina usoara. Se poate servi simpla sau alaturi de o salata.