Placinta gustoasa si pufoasa cu mere

Astazi va invit sa descoperiti farmecul unei prajituri cu mere care va va purta intr-o calatorie gustativa deosebita. Este un desert simplu, cu un aer traditional, ideal pentru momentele in care va doriti sa retraiti amintirile copilariei. Textura sa pufoasa si aromele familiare transforma aceasta reteta intr-un adevarat rasfat.

Ingrediente
300 g faina
300 g zahar
150 ml ulei
5 oua
1 lingurita praf de copt
Coaja rasa de lamaie si portocala
Extract de vanilie
1 kg mere
Un praf de scortisoara

Mod de preparare
Separati albusurile de galbenusuri si bateti-le bine cu un praf de sare, pana obtineti o spuma tare.
Intr-un bol separat, amestecati galbenusurile cu uleiul, zaharul, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala, pana obtineti o compozitie omogena.
Turnati treptat amestecul de galbenusuri peste albusurile spuma, amestecand usor. Adaugati faina si praful de copt, amestecand pana la incorporare.
Curatati merele de coaja si seminte, apoi taiati-le in cuburi. Amestecati-le cu un praf de scortisoara pentru un plus de aroma.
Adaugati merele in compozitia de aluat si incorporati-le cu grija. Turnati aluatul intr-o tava unsa cu unt si nivelati suprafata.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti timp de aproximativ 50 de minute. Verificati daca este gata folosind o scobitoare – daca aceasta iese curata, prajitura este coapta.
Dupa ce prajitura s-a racit, presarati pe deasupra zahar vanilat pentru un plus de savoare.
Si iata, o prajitura cu mere simpla si delicioasa este gata sa fie savurata!

Pofta buna si spor la gatit!