Daca iti plac placintele rapide, pufoase si pline de savoare, aceasta reteta este perfecta! Aceste placinte cu branza si verdeata se pregatesc fara drojdie, doar cu ingrediente simple, iar rezultatul este incredibil de gustos.
Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
300 ml iaurt sau chefir
1 ou
1 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
Pentru umplutura:
300 g branza telemea sau cascaval ras
100 g branza de vaci
2 fire de ceapa verde tocate marunt
1 legatura marar (optional)
Piper dupa gust
Pentru prajit:
Ulei pentru tigaie
Mod de preparare:
Pregatirea aluatului: Intr-un bol mare, se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga oul, iaurtul si uleiul, apoi se framanta un aluat moale si elastic. Se lasa sa se odihneasca timp de 15-20 de minute.
Prepararea umpluturii: Se rade branza telemea si se amesteca cu branza de vaci. Se adauga ceapa verde si mararul tocat, asezonand cu piper.
Formarea placintelor: Aluatul se imparte in bile egale, apoi fiecare bila se intinde intr-o foaie subtire. Se pune o cantitate generoasa de umplutura in mijloc, apoi se pliaza marginile spre interior si se intinde usor pentru a forma o placinta subtire.
Prajirea: Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc placintele pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Se scot pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
Placintele sunt delicioase atat calde, cat si reci, servite cu smantana sau iaurt. Pofta buna!