Aceste pogacele sunt fragede si incredibil de gustoase! Daca iti doresti un preparat simplu, rapid si savuros, incearca aceasta reteta traditionala. Promitem ca te vor incanta!
Ingrediente:
600 g faina alba
250 g unt
2 oua intregi
1 lingura de sare
25 g drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
200 g smantana
8 triunghiuri de branza topita
Pentru uns:
1 ou
Pentru decor:
Cascaval ras, susan sau nuci (dupa preferinta)
Mod de preparare:
Amesteca laptele caldut cu drojdia, o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Lasa compozitia sa stea cateva minute, pana incepe sa faca spuma.
Intr-un bol mare, faramiteaza margarina impreuna cu faina, apoi adauga maiaua, ouale, sarea si triunghiurile de branza topita. Amesteca bine, iar la final incorporeaza smantana.
Acopera aluatul si lasa-l la loc cald pentru aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina la grosimea unui deget, pliaza-l intr-un patrat si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute. Repeta operatiunea inca o data.
Intinde din nou aluatul la grosimea unui deget si decupeaza pogacelele. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu oul batut si presara deasupra cascaval ras, susan sau nuci, dupa gust. Poti adauga si jumari pentru o varianta mai traditionala.
Coace pogacelele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute, pana devin aurii.
Pofta buna!