Pogacele cu Branza si Unt

Pogacele cu Branza si Unt

Aceste pogacele sunt fragede si incredibil de gustoase! Daca iti doresti un preparat simplu, rapid si savuros, incearca aceasta reteta traditionala. Promitem ca te vor incanta!

Ingrediente:
600 g faina alba
250 g unt
2 oua intregi
1 lingura de sare
25 g drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
200 g smantana
8 triunghiuri de branza topita
Pentru uns:
1 ou
Pentru decor:
Cascaval ras, susan sau nuci (dupa preferinta)

Mod de preparare:
Amesteca laptele caldut cu drojdia, o lingurita de zahar si o lingurita de faina. Lasa compozitia sa stea cateva minute, pana incepe sa faca spuma.
Intr-un bol mare, faramiteaza margarina impreuna cu faina, apoi adauga maiaua, ouale, sarea si triunghiurile de branza topita. Amesteca bine, iar la final incorporeaza smantana.
Acopera aluatul si lasa-l la loc cald pentru aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina la grosimea unui deget, pliaza-l intr-un patrat si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute. Repeta operatiunea inca o data.
Intinde din nou aluatul la grosimea unui deget si decupeaza pogacelele. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu oul batut si presara deasupra cascaval ras, susan sau nuci, dupa gust. Poti adauga si jumari pentru o varianta mai traditionala.
Coace pogacelele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute, pana devin aurii.

Pofta buna!