Pogacele fragede cu cascaval – Reteta simpla si delicioasa

Pogacele fragede cu cascaval – Reteta simpla si delicioasa

Daca esti in cautarea unei retete de pogacele fragede si aromate, acest aluat cu smantana fermentata si cascaval este ideal. Aceste gustari sunt perfecte pentru orice ocazie. Se pregatesc simplu, iar rezultatul este extraordinar de gustos!

Ingrediente

250 g unt
250 g cascaval ras
250 ml smantana fermentata
2 oua
500 g faina semialba
2 plicuri praf de copt
1 lingurita de sare
1 ou pentru uns deasupra
Pentru decor (optional):
chimen
susan
seminte de in
seminte de floarea-soarelui

Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele (fara seminte) pentru a forma un aluat.
Pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intinde-l la o grosime de aproximativ 1 cm.
Cu un decupator rotund sau un pahar, taie formele de pagacele. Optional, poti crea un model cu un cutit pe suprafata acestora.
Asaza pagacelele pe o tava acoperita cu hartie de copt, unge-le cu ou batut si presara deasupra semintele sau condimentele preferate.
Coace pagacelele la 170°C timp de 12 minute, pana devin aurii la suprafata (in functie de cuptor, pot fi necesare pana la 20 de minute).
Pagacelele sunt gata atunci cand sunt frumos rumenite – perfecte pentru a fi servite!