Prajitura absolut delicioasa cu blat de cacao, crema de vanilie, nuca caramelizata si glazura de ciocolata 🍰

Aceasta prajitura delicioasa cu crema de vanilie, blat de cacao, nuca si glazura de ciocolata este perfecta pentru ocazii speciale. Iata cum o poti prepara!

Ingrediente pentru blatul cu cacao:
5 oua
120 g zahar
100 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente pentru blatul cu nuca:
4 albusuri
100 g zahar
100 g nuca macinata
1 lingura faina
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
100 g zahar
50 g amidon de porumb
200 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru stratul de fructe:
200 g gem de fructe de padure (sau visine)
Ingrediente pentru caramel cu nuca:
100 g zahar
100 g nuci tocate grosier
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
150 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului cu cacao
    Separa albusurile de galbenusuri.
    Bate albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul.
    Incorporeaza galbenusurile, apoi adauga faina cernuta cu praful de copt si cacaoa.
    Amesteca usor si toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Coace la 180°C timp de 20-25 de minute.
  2. Prepararea blatului cu nuca
    Bate albusurile spuma cu zaharul.
    Adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt.
    Coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180°C, timp de 15-20 de minute.
  3. Prepararea cremei de vanilie
    Amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul.
    Toarna treptat laptele fierbinte, amestecand continuu.
    Fierbe la foc mic pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.
    Adauga untul moale si esenta de vanilie, mixand pana obtii o crema fina.
  4. Prepararea caramelului cu nuca
    Topeste zaharul intr-o tigaie pana devine caramel.
    Adauga nucile tocate si amesteca rapid.
    Toarna pe o hartie de copt si lasa sa se raceasca, apoi zdrobeste bucati mici.
  5. Prepararea glazurii de ciocolata
    Incalzeste frisca lichida pana aproape de fierbere.
    Adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste complet.
  6. Asamblarea prajiturii
    Unge primul blat de cacao cu gemul de fructe.
    Adauga blatul cu nuca si presara caramelul sfaramat.
    Intinde crema de vanilie peste stratul de nuca si asaza al doilea blat de cacao deasupra.
    Toarna glazura de ciocolata peste prajitura si niveleaza.
    Da prajitura la rece pentru cateva ore inainte de servire.

Aceasta prajitura spectaculoasa combina arome si texturi variate, fiind perfecta pentru orice ocazie speciala! 🍰