Prajitura Ambasador – deliciu cu crema, piersici si jeleu

Ingrediente pentru blat:
4 oua
150 g zahar
150 g faina
Un praf de sare
Pentru crema de budinca:
3 galbenusuri
375 ml lapte
100 g zahar
200 g unt
2 linguri cacao
100 g ciocolata cu lapte
50 g nuci
30 g amidon de cartofi
Pentru crema de mascarpone:
250 g mascarpone
500 ml smantana pentru frisca (rece)
3 linguri zahar pudra
2 lingurite gelatina
60 ml apa
Pentru decor:
1 conserva de piersici in sirop
2 plicuri de jeleu cu aroma de piersici
750 ml apa

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, folosind un mixer la viteza mare.
Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana obtii o compozitie lucioasa. Incorporeaza galbenusurile, amestecand la viteza redusa, apoi adauga faina, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Toarna compozitia intr-o tava de 24×24 cm tapetata cu hartie de copt. Coace la 180°C timp de 20 de minute.
Prepararea cremei de budinca:
Incalzeste 200 ml lapte impreuna cu zaharul intr-o craticioara pana da in clocot.
Separat, amesteca restul de lapte (175 ml) cu amidonul si galbenusurile. Toarna acest amestec peste laptele fierbinte, amestecand energic pana se ingroasa. Acopera budinca cu folie alimentara si las-o sa se raceasca.
Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi incorporeaza treptat budinca rece. Adauga cacao, ciocolata taiata cubulete si nucile maruntite, mixand pana la omogenizare. Intinde crema peste blat.
Prepararea cremei de mascarpone:
Dizolva gelatina in apa fierbinte si las-o sa se raceasca.
Bate smantana rece cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi incorporeaza mascarpone. La final, toarna gelatina racita in fir subtire si amesteca bine. Intinde crema peste stratul de budinca.
Decorarea cu piersici si jeleu:
Dizolva plicurile de jeleu in 750 ml apa fierbinte si lasa-le sa se raceasca pana incep sa se intareasca usor.
Taie piersicile din conserva in fasii si asaza-le deasupra cremei de mascarpone. Toarna jeleul tabarcit peste ele.
Finalizare:
Pune prajitura in frigider peste noapte pentru ca toate straturile sa se aseze si aromele sa se intrepatrunda.