Prajitura “Belsug de ciocolata”. Alegerea perfecta pentru orice ocazie

Prajitura “Belsug de ciocolata”. Alegerea perfecta pentru orice ocazie

Daca esti in cautarea unui desert decadent care sa impresioneze orice iubitor de ciocolata, prajitura “Belsug de ciocolata” este alegerea perfecta. Cu o textura pufoasa, un gust intens de cacao si o glazura bogata, aceasta prajitura nu doar ca satisface pofta de dulce, dar aduce si un plus de eleganta oricarei mese. Preparata cu ingrediente simple, dar de calitate, “Belsug de ciocolata” este ideala pentru ocazii speciale sau pentru momentele in care vrei sa te rasfeti.

Ingrediente pentru prajitura:
250 g faina
400 g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
225 g unt nesarat
240 ml apa
30 g cacao
2 oua mari, batute
120 g smantana
1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente pentru glazura:
115 g unt nesarat
30 g cacao pudra
60 ml lapte
480 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
100 g nuci pecan, tocate (optional)

Metoda de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175°C si ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de copt cu dimensiunile de 45×33 cm.
Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-o cratita, combinati untul, apa si pudra de cacao. Aduceti la fierbere, amestecand constant. Luati de pe foc.
Turnati amestecul fierbinte de cacao peste ingredientele uscate si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati ouale batute, smantana si extractul de vanilie. Amestecati pana la omogenizare completa.
Turnati aluatul in tava pregatita si intindeti uniform.
Coaceti timp de 20-25 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

In timp ce prajitura se coace, pregatiti glazura.
Intr-o cratita, combinati untul, pudra de cacao si laptele. Aduceti la fierbere, apoi luati de pe foc.
Adaugati zaharul pudra si extractul de vanilie, amestecand pana se omogenizeaza. Incorporati nucile pecan, daca folositi.

Intindeti glazura peste prajitura calda imediat ce o scoateti din cuptor. Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia si servi.

Prajitura “Belsug de ciocolata” este un deliciu care iti incanta simturile si iti lasa amintiri dulci. Fie ca o prepari pentru o aniversare, o reuniune de familie sau pur si simplu pentru a te bucura de un moment de relaxare, acest desert se va dovedi mereu a fi alegerea potrivita. Lasa-te cucerit de aroma intensa de ciocolata si de textura catifelata a acestei prajituri, si bucura-te de fiecare felie alaturi de cei dragi.