Ingrediente pentru blat:
350 g biscuiti simpli maruntiti
200 g ciocolata neagra rasa
140 ml lapte
100 g unt cu 82% grasime
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
200 g nuca de cocos
100 g zahar tos
80 g gris
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
160 g ciocolata amara
120 ml frisca lichida
50 g unt la temperatura camerei
Metoda de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca biscuitii maruntiti si ciocolata rasa.
Intr-o cratita, incalzeste laptele si untul pana cand untul se topeste complet. Toarna amestecul cald peste biscuiti si ciocolata si amesteca bine pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.
Presara compozitia de biscuiti si ciocolata intr-o tava patrata sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Niveleaza bine amestecul folosind o spatula sau partea din spate a unei linguri.
Pentru crema de nuca de cocos, intr-o cratita, adauga laptele, nuca de cocos, zaharul, grisul si esenta de vanilie. Amesteca bine si apoi pune cratita pe foc mediu.
Fierbe crema de nuca de cocos timp de aproximativ 10-15 minute, amestecand incontinuu, pana cand aceasta se ingroasa si devine cremoasa. Asigura-te ca grisul este complet fiert si incorporat in crema.
Toarna crema de nuca de cocos peste stratul de biscuiti din tava. Niveleaza cu grija si uniform.
Lasa prajitura la racit si apoi pune-o la frigider pentru cel putin 2-3 ore sau pana cand se intareste complet.
Pentru glazura, topeste ciocolata amara intr-un castron rezistent la caldura pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Adauga frisca lichida si untul la temperatura camerei si amesteca pana cand obtii o glazura fina si lucioasa.
Toarna glazura de ciocolata peste prajitura, asigurandu-te ca acoperi complet suprafata.
Pune prajitura Bounty inapoi in frigider pentru aproximativ 1 ora sau pana cand glazura se intareste.