Prajitura Cappuccino cu spuma de lapte – un desert fin si delicios

Aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema aromata de cappuccino si o spuma delicata de branza si lapte praf este un desert perfect pentru orice ocazie. Se prepara relativ usor si are un gust rafinat, care va impresiona pe oricine.

Ingrediente (tava de aproximativ 25×35 cm)
Blat de cacao:
6 oua
150 g zahar
150 g faina alba de patiserie
2 lingurite rase de praf de copt
2 linguri cacao
Crema cappuccino:
1 litru lapte
3 budinci cu aroma de frisca (fara zahar, 40 g fiecare)
180 g zahar
200 g unt
5 linguri praf cappuccino
Spuma de branza cu lapte praf:
350 ml smantana pentru frisca (30% sau 36% grasime)
400 g branza dulce cremoasa cu vanilie
5 linguri zahar pudra
180 g lapte praf
2 linguri gelatina
100 ml apa fierbinte
Pentru decor:
Ciocolata rasa

Mod de preparare
Blatul de cacao:
Bate albusurile spuma, adaugand treptat zaharul.
Redu viteza mixerului si incorporeaza galbenusurile.
Cerne faina cu praful de copt si cacao, apoi incorporeaza-le usor in compozitie.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C (caldura sus-jos, fara ventilatie) timp de 25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi.
Crema cappuccino:
Pune laptele intr-o cratita, adauga budinca si zaharul si amesteca bine.
Fierbe amestecul la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Lasa budinca sa ajunga la temperatura camerei (ideal, prepara budinca cu o seara inainte).
Mixeaza untul moale pana devine pufos, apoi adauga treptat budinca racita.
La final, incorporeaza praful de cappuccino si mixeaza bine.
Asamblare:
Asaza prima foaie de blat pe un platou si insiropeaza-o usor cu cafea.
Intinde uniform crema de cappuccino.
Acopera cu a doua foaie de blat si insiropeaza-o usor.
Spuma de branza cu lapte praf:
Dizolva gelatina in apa fierbinte si las-o sa se raceasca usor.
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma.
Adauga branza dulce si laptele praf, mixand la viteza mica.
Incorporeaza gelatina si mixeaza rapid, la viteza mare, pentru cateva secunde.
Intinde spuma peste prajitura si niveleaza.
Finalizare:
Presara deasupra ciocolata rasa.
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 12 ore, ideal peste noapte.

Rezultatul? O prajitura fina, cremoasa si absolut delicioasa! Pofta buna! 🍰😋