Prajitura Coca-Cola – un desert surprinzator si delicios

Aceasta prajitura cu Coca-Cola este un desert inedit, cu un blat pufos, o crema crocanta datorita arahidelor si un strat fin de frisca si ciocolata. Combinatia de arome si texturi o face irezistibila!

Ingrediente pentru blat:
4 oua
60 g zahar
60 g faina
60 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
60 g cacao
400 ml Coca-Cola
Ingrediente pentru crema:
300 g biscuiti cu unt
200 g zahar pudra
200 g unt
200 g arahide
250 ml Coca-Cola
Pentru decor:
2 plicuri frisca (aprox. 400 ml smantana pentru frisca)
2 plicuri intaritor pentru frisca
100 g ciocolata de menaj

Mod de preparare
Prepararea blatului:
Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga treptat uleiul, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Coace la 200°C timp de aproximativ 20 de minute, pana cand marginile se desprind de tava.
Inteapa blatul cu o furculita si toarna peste el Coca-Cola. Lasa-l sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Bate untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Adauga biscuitii sfaramati si arahidele tocate.
Toarna Coca-Cola si amesteca bine pana obtii o crema omogena.
Intinde crema peste blatul racit si niveleaza uniform.
Prepararea glazurii:
Incalzeste frisca lichida si adauga ciocolata tocata, amestecand pana se topeste complet (nu lasa sa fiarba).
Lasa glazura sa se raceasca, apoi mixeaz-o cu intaritorul pentru frisca pana devine ferma.
Intinde stratul de frisca si ciocolata peste prajitura.
Finalizare:
Pune prajitura la frigider peste noapte pentru ca aromele sa se imbine perfect.
Serveste a doua zi si bucura-te de un desert spectaculos!