Blatul pufos cu spuma este perfect pentru masa de Craciun. Textura aerata, aroma de turta dulce si frisca fina transforma acest desert intr-un adevarat rasfat. Prepararea este usoara, iar rezultatul ii va incanta pe toti cei dragi!
Ingrediente pentru blat:
5 oua
250 g zahar
50 ml ulei de floarea-soarelui
50 ml apa
230 g faina alba
1 plic praf de copt (aproximativ 10 g)
20 g cacao neindulcita
13 g mix de condimente pentru turta dulce
1 lingurita ulei de floarea-soarelui (pentru ungerea tavii)
Ingrediente pentru decor:
500 ml frisca vegetala
2 linguri cacao neindulcita
Mod de preparare blat:
Intr-un bol mare, mixeaza ouale intregi cu zaharul si combinatia de ulei si apa, folosind un tel manual.
Adauga faina cernuta, praful de copt si mixul de condimente pentru turta dulce. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Coace blatul in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute. Verifica daca este gata folosind metoda scobitorii!
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a adauga crema.
Mod de preparare decor:
Bate frisca vegetala pana devine foarte ferma (datorita compozitiei sale, nu necesita stabilizatori suplimentari).
Intinde uniform frisca peste blatul racit.
Presara cacao neindulcita deasupra si lasa prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.