Prajitura cremoasa cu branza de vaci – se prepara usor iar rezultatul va cuceri pe toata lumea

Aceasta prajitura cu branza este un desert simplu, dar extrem de delicios. Cu o textura fina si aerata, se topeste in gura, fiind perfecta pentru orice ocazie. Se prepara usor, iar rezultatul va cuceri pe toata lumea!

Ingrediente:
500 g branza de vaci (preferabil mai cremoasa)
200 g zahar
4 oua
100 g unt topit
100 g faina
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, mixeaza branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie omogena.
Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza untul topit si esenta de vanilie.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare, apoi adauga-le treptat in compozitia de branza.
Toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pana obtii un aluat omogen si fluid.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza bine. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 50-60 de minute, pana devine aurie la suprafata.
Dupa ce s-a racit, pudreaza prajitura cu zahar pudra si taie-o in portii egale.
Pofta buna! 🍰