Aceasta prajitura cu branza dulce si glazura fina de ciocolata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Simplu de preparat si adorat mai ales de copii, acest desert va deveni cu siguranta unul dintre preferatele familiei tale!
Ingrediente blat:
6 oua
150 g zahar pudra
2 linguri ulei
150 g faina semialba
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
Ingrediente crema:
250 g unt
500 g branza dulce grasa
150 g zahar pudra
Ingrediente glazura:
120 g ciocolata pentru gatit
100 g unt sau margarina
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate galbenusurile cu zaharul pudra pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt.
Intr-un alt bol, bate albusurile spuma tare, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de galbenusuri.
Toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10 minute.
Lasa blatul sa se raceasca.
Prepararea cremei:
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adauga branza dulce si amesteca pana obtii o crema fina.
Intinde crema uniform peste blatul racit si da prajitura la rece pentru a se intari.
Prepararea glazurii:
Topeste untul la foc mic, apoi adauga ciocolata rupta bucati si amesteca pana la omogenizare.
Incorporeaza laptele si continua sa amesteci pana obtii o glazura neteda.
Toarna glazura peste prajitura si las-o la rece pana se intareste complet.
Servire:
Dupa ce glazura s-a intarit, taie prajitura in portii si serveste-o alaturi de cei dragi.
Pofta buna! 🍰