Prajitura cu 3 straturi delicioase: mac, mere si crema de cocos

Aceasta prajitura delicioasa combina armonios aroma de mac, prospetimea merelor si o crema fina de cocos. Este perfecta pentru o ocazie speciala sau pur si simplu pentru a aduce un strop de rasfat in orice zi. Urmand pasii simpli, vei obtine o prajitura cu straturi delicate si gusturi diverse, ce va impresiona cu siguranta pe oricine.

Pentru o tava de 25×40 cm
Ingrediente aluat fraged:
700 g faina
200 g zahar pudra
250 g unt
1 ou
5 linguri smantana sau chefir
2 lingurite praf de copt

Umplutura de mere:
1 borcan de 1 litru de mere coapte
1 plic gelatina de lamaie
Zahar dupa gust

Umplutura de mac:
900 g pasta de mac din conserva
3-4 linguri gris
SAU
400 gr – mac
250 ml – lapte
150 gr – zahar
2 albusuri
o lingurita – esenta de vanilie
un praf de sare

Crema budinca cu cocos:
400 ml lapte
3 linguri amidon
4 linguri zahar
100 g unt
4 linguri fulgi de cocos

Metoda de preparare:

Aluat fraged: Cerne faina, praful de copt si zaharul pudra, apoi adauga untul si amesteca-le bine. Adauga restul ingredientelor si framanta un aluat omogen. Imparte-l in patru parti egale si intinde-le. Pune prima foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intinde deasupra umplutura de mere si acopera cu o alta foaie de aluat. Inteapa usor aluatul cu o furculita si coace la 180°C timp de aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste. Procedeaza la fel cu restul foilor, folosind umplutura de mac in loc de mere. Lasa foile sa se raceasca complet dupa coacere.

Umplutura de mere: Amesteca merele coapte cu gelatina uscata de lamaie si zahar dupa gust.

Umplutura de mac: Amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura de mac.
SAU
Toarna laptele intr-o cratita, adauga zaharul, pune cratita la foc si lasa laptele sa ajunga pana la punctul de fierbere. Intre timp pune macul in bolul unui robot de bucatarie, macina-l bine, nicidecum nu se foloseste macul nemacinat. Odata ce laptele a inceput a clocoti, adauga macul si fierbe totul 3-4 minute la foc mic spre mediu sau pana compozitia se ingroasa. Transfera macul intr-un bol mai mare si lasa-l sa se raceasca complet. Pune albusurile intr-un bol si mixeaza-le pana incep sa se spumeze, adauga peste macul racit, albusurile, esenta de vanilie, sare si amesteca.

Crema budinca cu cocos: Amesteca ½ pahar de lapte cu amidonul. Fierbe restul de lapte cu zaharul si fulgii de cocos, apoi adauga amestecul de lapte si amidon. Fierbe totul pentru aproximativ un minut, pana cand crema se ingroasa. Lasa sa se raceasca, apoi amesteca budinca rece cu untul, pana devine o crema pufoasa.

Asamblare: Intinde crema de cocos peste foaia de mac, apoi acopera cu foaia de aluat cu mere. Presara zahar pudra deasupra sau glazureaza prajitura dupa preferinta.

Pofta buna!