Aceasta prajitura cu ananas si bezea cu cocos este perfecta pentru cei care doresc un desert usor, racoritor si plin de arome exotice. Combinatia de blat pufos, crema de ananas si un strat crocant de bezea cu cocos creeaza un contrast delicios de texturi si gusturi. Dupa cateva ore de racire in frigider, prajitura devine un adevarat deliciu, ideala pentru a impresiona la orice ocazie speciala.
Ingrediente pentru Blat:
5 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina de grau
Ingrediente pentru Crema de Ananas:
1 conserva de ananas
1 plic budinca cu gust de frisca
1 lingurita de zahar
1 lingurita de faina de grau
200 g unt
4 galbenusuri
Ingrediente Bezea cu Cocos:
4 albusuri
3/4 cana de zahar
1 pachet mic de fulgi de cocos
Instructiuni de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile la viteza mare pana devin o spuma tare, avand grija sa nu le bati prea mult. Adauga zaharul in albusuri treptat, cate o lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare pentru a se dizolva zaharul. Adauga pe rand galbenusurile, continuand sa amesteci. Ar trebui sa obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa. Cerne faina si adaug-o treptat in compozitie, amestecand la viteza mica pana se omogenizeaza ingredientele. Pregateste o tava de aproximativ 30 x 25 cm cu hartie de copt si toarna aluatul in tava. Coace la 170°C timp de aproximativ 40-50 de minute, fara ventilatie. Verifica cu un bat daca prajitura este coapta si, daca este necesar, prelungeste timpul de coacere.
Scurge o cana de sirop din conserva de ananas. Pune ananasul pe o sita pentru a se scurge, pastrand siropul pentru a insiropa blatul. Amesteca 1/3 cana de sirop cu budinca, zaharul si faina. Fierbe restul de sirop. Cand incepe sa fiarba, adauga amestecul de budinca si amesteca bine pana obtii consistenta unei budinci. Lasa sa se raceasca. Bate untul (la temperatura camerei) pana devine pufos, adaugand treptat galbenusurile, care trebuie sa fie si ele la temperatura camerei. Adauga budinca de ananas cu lingura, continuand sa mixezi. Taie ananasul in cuburi mici si scurge-l de excesul de suc. Adauga-l treptat in crema, amestecand usor cu o lingura.
Bate albusurile pana obtii o spuma tare, adaugand zaharul spre final. Adauga fulgii de cocos si amesteca usor. Coace bezeaua intr-o tava de dimensiuni similare cu blatul, tapetata cu hartie de copt. Coace la 180°C timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce o scoti din cuptor, lasa bezeaua in cuptorul stins, cu usa deschisa, pentru inca 15 minute. Insiropeaza blatul cu sucul scurs de la ananas. Daca nu ai suficient suc, poti folosi apa amestecata cu zahar si lamaie (jumatate de cana de apa, jumatate de lingurita de zahar, cateva picaturi de lamaie). Intinde crema de ananas peste blat si acopera cu blatul de cocos racit. Lasa prajitura la frigider, fiind cea mai gustoasa dupa cateva ore.