Prajitura cu aroma de sarbatoare: Cu crema de budinca si jeleu de visine

Aceasta prajitura poloneza cu blat de turta dulce, crema fina de budinca si jeleu intens de visine este un adevarat deliciu pentru masa de sarbatoare. Textura densa a blatului se imbina perfect cu prospetimea jeleului si finetea cremei, iar rezultatul va impresiona orice invitat.

Ingrediente pentru aluatul de turta dulce:
350 g faina alba
150 g zahar
125 g unt
30 g zahar vanilat
30 g amestec de condimente pentru turta dulce
30 g cacao
10 g praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
5 oua
Pentru crema de budinca:
750 ml lapte
200 g zahar
200 g unt
120 g praf de budinca de vanilie
4 galbenusuri
Pentru jeleul de visine:
400 g visine congelate
120 g praf pentru jeleu de visine (2 plicuri)

Mod de preparare:
Prepararea blatului de turta dulce:
Topeste untul impreuna cu zaharul si cacaoa, apoi lasa compozitia sa se raceasca. Bate ouale spuma cu zaharul vanilat, adauga untul racit si mixeaza. Incorporeaza faina, praful de copt, bicarbonatul si condimentele pentru turta dulce. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu unt si pesmet. Coace timp de aproximativ 60 de minute la 180°C (verifica cu o scobitoare). Dupa racire, taie blatul pe orizontala in doua parti egale.
Prepararea cremei de budinca:
Fierbe 500 ml lapte cu zaharul. Separat, dizolva praful de budinca si galbenusurile in 250 ml lapte rece. Adauga amestecul peste laptele fierbinte, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, mixeaza untul moale pana devine spumos, apoi adauga treptat budinca rece.
Prepararea jeleului de visine:
Decongeleaza visinele, fierbe-le usor si paseaza-le pana obtii un piure fin. Adauga praful de jeleu si amesteca bine.
Asamblare:
Pe primul blat intinde jumatate din crema de budinca. Peste ea, adauga jeleul de visine si uniformizeaza. Acopera cu restul de crema, apoi pune al doilea blat deasupra. Orneaza dupa preferinta si lasa la rece cel putin doua ore.