Prajitura cu banane si ganache de ciocolata

Prajitura cu banane si ganache de ciocolata

Ingrediente pentru blat:
4 oua
60 g zaha
30 g faina
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
150 g ciocolata neagra
250 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
180 ml smantana fermentata
1 lingura zahar pudra
In plus:
3 banane

Mod de preparare:

Blatul: Mixeaza ouale cu zaharul, apoi adauga treptat faina, cacao si praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de aproximativ 20 de minute.
Ganache-ul: Incalzeste 150 ml de smantana pentru frisca pe aragaz, adauga ciocolata rupta bucati si amesteca pana se omogenizeaza. Lasa sa se raceasca.
Crema: Mixeaza restul de smantana pentru frisca, mascarpone si zaharul pana obtii o crema ferma. La final, incorporeaza manual smantana fermentata si ganache-ul de ciocolata.
Asamblarea: Intinde un strat subtire de crema pe blatul racit, asaza deasupra felii de banane, apoi intinde restul de crema uniform. Presara ciocolata rasa deasupra si lasa prajitura sa se intareasca la frigider.

Savurati cu drag aceasta prajitura minunata!