Prajitura cu bile de cocos si blat de cacao

Aceasta prajitura combina aroma intensa a blatului de cacao cu umplutura fina de cocos, creand un desert deosebit atat ca gust, cat si ca aspect. Perfecta pentru ocazii speciale sau cand vrei sa impresionezi pe cineva cu un desert unic!

Ingrediente pentru bilele de cocos:
200 g nuca de cocos
100 g zahar pudra
1 albus
50 g unt moale
Pentru blatul de cacao:
4 oua
150 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
200 g faina
30 g cacao
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
1 lingura unt

Mod de preparare
Amesteca nuca de cocos cu zaharul pudra, untul moale si albusul de ou pana obtii o compozitie omogena.
Modeleaza bile mici si asaza-le pe o tava. Pune-le la frigider pana pregatesti blatul.
Mixeaza ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga uleiul si laptele, continuand sa mixezi la viteza mica.
Incorporeaza faina cernuta cu cacao si praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Scoate bilele de cocos din frigider si asaza-le uniform in aluatul de cacao.
Coace prajitura la 180°C timp de 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul la bain-marie.
Dupa ce prajitura s-a racit, toarna glazura deasupra si presara nuca de cocos pentru decor.
Lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de servire. Pofta buna! 😊