Prajitura cu Blat de Cacao, Crema si Glazura Roz

Prajitura cu Blat de Cacao, Crema si Glazura Roz

Aceasta prajitura spectaculoasa, formata dintr-un strat de blat de cacao, crema delicioasa si glazura roz, este perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a aduce o nota de eleganta unei zile obisnuite. Iata cum sa pregatiti acest desert impresionant:

Ingrediente

Pentru blat
200 g unt
150 g zahar
4 oua
200 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt
Un praf de sare
100 ml lapte

Pentru crema
500 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie
5 linguri zahar
200 g unt
1 plic zahar vanilat

Pentru glazura
200 g zahar pudra
2-3 linguri apa fierbinte
Colorant alimentar roz (sau sirop de zmeura)

Mod de Preparare

Pregatirea Blatului:
Preincalziti cuptorul la 180°C si tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.
Adaugati ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Intr-un alt bol, amestecati faina cu cacao, praful de copt si sarea.
Incorporati treptat ingredientele uscate in amestecul de unt si oua, alternand cu laptele, pana obtineti un aluat omogen.
Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti timp de 20-25 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasati blatul sa se raceasca complet in tava.

Pregatirea Cremei:
Intr-o cratita, aduceti laptele la fierbere.
Intr-un bol separat, amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte rece pana obtineti un amestec omogen.
Adaugati amestecul de budinca in laptele fierbinte si gatiti, amestecand constant, pana se ingroasa.
Lasati budinca sa se raceasca complet.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul vanilat pana devine spumos, apoi incorporati treptat budinca racita.

Pregatirea Glazurii:
Intr-un bol mic, amestecati zaharul pudra cu apa fierbinte pana obtineti o glazura neteda.
Adaugati colorantul alimentar roz sau siropul de zmeura si amestecati bine.

Asamblarea Prajiturii:
Intindeti crema uniform peste blatul racit.
Turnati glazura roz deasupra cremei si nivelati cu o spatula.
Lasati prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore, pentru a se intari glazura si pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Servire:
Taiati prajitura in patrate sau dreptunghiuri si asezati-le pe un platou.
Serviti si bucurati-va de combinatia de arome si texturi.

Aceasta prajitura cu blat de cacao, crema delicioasa si glazura roz este un adevarat rasfat vizual si gustativ. Savurati fiecare bucata si impartasiti-o cu cei dragi!

RETETA BONUS –>> Desert Simplu Si Rapid Fara Coacere Cu Capsuni, Piscoturi si Mascarpone

Reteta de Desert Simplu Si Rapid Fara Coacere Cu Capsuni, Piscoturi si Mascarpone
Reteta de Desert Simplu Si Rapid Fara Coacere Cu Capsuni, Piscoturi si Mascarpone

Ingrediente:
500 ml frisca lichida
200 g capsuni proaspete
150 g mascarpone
300 g piscoturi
250 ml lapte

Mod de Preparare:

Prepararea Cremei:
Intr-un bol, puneti frisca lichida si mascarpone-ul. Bateti-le impreuna pana cand obtineti o consistenta ferma.
Adaugati capsunile taiate cubulete si amestecati usor pentru a le incorpora.

Stratificarea Desertului:
Intr-un vas separat, turnati laptele si inmuiati piscoturile pe rand.
Asezati un strat de piscoturi inmuiate pe fundul unei forme de aproximativ 30×20 cm.
Peste piscoturi, intindeti uniform amestecul de frisca, mascarpone si capsuni.
Adaugati deasupra un alt strat de piscoturi inmuiate in lapte.

Refrigerare si Servire:
Puneti desertul la frigider si lasati-l sa se raceasca cel putin 6 ore.
Inainte de servire, presarati cu zahar pudra si decorati cu capsuni proaspete.
Pentru un plus de varietate, puteti adauga si alte fructe precum cirese, zmeura, coacaze, mure, afine sau piersici.