Aceasta prajitura spectaculoasa, cu trei straturi delicioase – blat de ciocolata, crema fina si bezea crocanta cu nuci – este un desert rafinat, perfect pentru ocazii speciale. Iata cum o poti prepara!
Ingrediente pentru blat:
150 g unt
150 g zahar
3 oua
120 g faina
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
Ingrediente pentru crema:
3 galbenusuri
100 g zahar
300 ml lapte
30 g amidon de porumb
150 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru bezea:
3 albusuri
150 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
80 g nuci tocate
Mod de preparare:
- Pregatirea blatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Mixeaza untul cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea, alternand cu laptele.
Toarna aluatul in tava si coace timp de 20-25 de minute, pana trece testul scobitorii. - Prepararea cremei:
Amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul intr-o cratita.
Toarna treptat laptele cald si omogenizeaza bine.
Pune cratita pe foc mic si amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
Lasa crema sa se raceasca, apoi mixeaza cu untul moale si esenta de vanilie. - Prepararea bezelei:
Bate albusurile spuma, apoi adauga zaharul treptat, continuand sa mixezi pana obtii o bezea lucioasa.
Adauga zeama de lamaie si nucile tocate, amestecand usor.
Intinde bezeaua intr-o tava si coace la 140°C timp de 50-60 de minute, pana devine crocanta la exterior. - Asamblarea prajiturii:
Intinde crema peste blatul de ciocolata racit.
Asaza stratul de bezea deasupra cremei si preseaza usor.
Lasa prajitura la frigider cateva ore pentru a se aseza straturile.
Savureaza aceasta prajitura cu texturi si arome irezistibile! 😍