Aceasta prajitura cu trei straturi de blat pufos si crema fina de vanilie, acompaniata de o umplutura de capsuni, este desertul perfect pentru orice ocazie. Decorata cu ciocolata alba si nuca de cocos colorata, aduce o nota festiva si un gust proaspat in orice moment.
Ingrediente pentru 3 blaturi:
12 oua
270 g zahar
270 g faina
3 lingurite praf de copt
6 linguri apa
Ingrediente pentru jeleul de capsuni:
1 conserva compot de capsuni
2 plicuri budinca de capsuni
4 linguri zahar
Ingrediente pentru crema de vanilie:
600 ml lapte
200 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic zahar vanilat
1 lingura faina
250 g unt
Pentru decor:
150 g glazura de ciocolata alba
Nuca de cocos fin rasa
Putin colorant alimentar
Mod de preparare blaturi:
Bate 4 albusuri spuma cu un praf de sare, adaugand treptat 90 g zahar. Incorporeaza 4 galbenusuri, 2 linguri de apa si 90 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt. Coace blatul intr-o tava de 30×40 cm, la 180°C, timp de 15 minute. Repeta procedura pentru inca 2 foi si lasa-le sa se raceasca.
Jeleul de capsuni:
Paseaza capsunile din compot cu tot cu suc, completeaza cu apa pana obtii 1 litru de lichid. Amesteca budinca de capsuni cu putin lichid si zahar, apoi fierbe pana devine densa. Lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Amesteca budinca si faina cu putin lapte. Fierbe restul de lapte cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adauga amestecul de budinca si fierbe pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca, apoi mixeaza untul si incorporeaza treptat budinca racita.
Asamblare:
Asaza prima foaie, intinde jumatate din umplutura de capsuni, pune a doua foaie deasupra, intinde jumatate din crema de vanilie, apoi adauga a treia foaie. Repeta stratificarea cu restul de umplutura si crema.
Glazureaza prajitura cu ciocolata alba topita si presara nuca de cocos, eventual colorata.
Lasa la rece, portioneaza si serveste!