Prajitura cu blat pufos, crema fina de smantana si umplutura de prune

Prajitura cu blat pufos, crema fina de smantana si umplutura de prune

Aceasta prajitura cu straturi de blat pufos, crema de smantana si umplutura de prune este perfecta pentru orice ocazie. Simplitatea si gustul savuros fac din aceasta prajitura un desert preferat de toata familia.

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua mari
200 g zahar
160 g faina
1 lingurita praf de copt

Pentru crema de prune:
2 litri piure de prune (obtinut din 2 litri de compot de prune)
4 plicuri de gelatina rosie

Pentru crema de smantana:
500 ml smantana pentru frisca
3 lingurite gelatina
2-3 linguri zahar pudra

In plus:
300 g biscuiti simpli

Mod de preparare:

  1. Prepararea blatului:
    Bate albusurile spuma pana devin ferme, apoi adauga treptat galbenusurile si zaharul. Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le usor in compozitia de oua. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 170°C timp de 30-40 de minute. Dupa racire, taie blatul in doua straturi egale.
  2. Prepararea cremei de prune:
    Adauga gelatina rosie in piureul de prune si incalzeste amestecul la foc mic, amestecand continuu pana cand gelatina se dizolva complet. Imparte compozitia in doua parti egale.
  3. Prepararea cremei de smantana:
    Dizolva gelatina in 60 ml de apa fierbinte. Bate smantana cu zaharul pudra pana se intareste, apoi adauga treptat gelatina calda, continuand sa amesteci cu mixerul.
  4. Asamblarea prajiturii:
    Pe prima jumatate de blat, intinde jumatate din crema de prune (care incepe sa se intareasca), apoi asaza un strat de biscuiti. Peste biscuiti, intinde crema de smantana, adauga un nou strat de biscuiti, apoi intinde cealalta jumatate de crema de prune. Asaza al doilea strat de blat deasupra.
    La final, prajitura poate fi presarata cu zahar pudra sau glazurata.

Desert delicios cu crema de branza, alune si budinca cremoasa

Desert delicios cu crema de branza, alune si budinca cremoasa

Ingrediente pentru blat fraged:
250 g faina
60 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 lingura smantana
100 g margarina

Ingrediente pentru stratul de alune:
4 albusuri
60 g zahar tos
1 lingura faina
1 lingura pesmet
½ lingurita praf de copt
150 g alune macinate

Ingrediente pentru crema de branza:
1 kg branza de vaci (cat mai cremoasa)
150 g zahar tos
180 ml ulei
500 ml lapte
2 pachete de budinca de vanilie
2 oua
4 galbenusuri
1 pachet zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de budinca:
500 ml lapte
2 galbenusuri
1 pachet zahar vanilat
60 g zahar tos
2 linguri faina de grau
2 linguri amidon
250 g unt
100 g ciocolata, taiata in bucati mici

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului fraged: Amestecati ingredientele pentru aluat si framantati pana obtineti un aluat omogen. Asezati-l pe fundul unei tavi de 22×36 cm.

Pregatirea stratului de alune: Bateti albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugati faina, praful de copt, pesmetul si alunele macinate. Amestecati usor si turnati cu lingura peste aluatul fraged.

Pregatirea cremei de branza: Amestecati ouale intregi, galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati treptat branza de vaci, pudra de budinca, uleiul si laptele. Turnati crema obtinuta peste stratul de alune. Coaceti aproximativ o ora la 180°C.

Pregatirea cremei de budinca: Amestecati jumatate din lapte cu zaharul vanilat, galbenusurile si fainurile. Fierbeti restul de lapte cu zaharul, apoi adaugati amestecul de galbenusuri si fierbeti budinca. Lasati sa se raceasca. Mixati untul, adaugati budinca racita si bucatile de ciocolata. Intindeti crema peste prajitura racita si presarati cacao deasupra.

Puneti desertul la frigider pentru a se intari si savurati-l dupa cateva ore!