Ingrediente pentru blaturi:
530 g lapte condensat indulcit
3 oua mari
200 g faina alba
1 lingura rasa praf de copt
Pentru crema de caramel:
1 cutie (aprox. 400 g) crema de caramel
250 g unt moale
375 ml lapte
1 plic budinca de vanilie fara zahar
Mod de preparare:
Prepararea blaturilor:
Intr-un bol, adauga laptele condensat, ouale, faina si praful de copt. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Aluatul va fi destul de lichid. Imparte-l in 6 portii egale, fiecare avand aproximativ 5 linguri de compozitie.
Pe o tava dreptunghiulara de 32×21 cm tapetata cu hartie de copt, intinde uniform o portie de aluat. Poate parea ca hartia de copt este vizibila pe alocuri – este in regula. Coace fiecare portie in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 6-7 minute, pana cand marginile devin usor aurii. Indeparteaza hartia de copt cat timp blatul este cald si lasa-le sa se raceasca separat pentru a evita lipirea.
Prepararea cremei:
Incalzeste 250 ml de lapte pana fierbe. Dizolva pudra de budinca in cei 125 ml de lapte ramas, apoi toarn-o in laptele fierbinte, amestecand continuu pana cand amestecul incepe sa fiarba si se ingroasa (aproximativ 20-30 de secunde). Lasa budinca sa se raceasca, acoperind suprafata acesteia cu folie alimentara pentru a preveni formarea unei cruste.
Intr-un bol, bate untul moale pana devine cremos, apoi adauga treptat crema de caramel si budinca racita, continuand sa mixezi pana obtii o crema fina si omogena.
Asamblarea prajiturii:
Imparte crema de caramel in 6 portii egale. Unge fiecare blat cu o portie de crema, suprapunand straturile. Deasupra prajiturii poti presara decor de zahar. Lasa prajitura la frigider peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Aceasta prajitura de caramel este un adevarat deliciu, perfecta pentru cei care iubesc combinatia intre texturile crocante si cremele delicate!