Aceasta prajitura Labamba este un desert fin, cu un blat pufos, o umplutura cremoasa de budinca si un strat crocant de biscuiti acoperiti cu glazura de ciocolata. Perfecta pentru iubitorii de deserturi rafinate si usor de preparat!

Ingrediente pentru blat:
6 oua
150 g faina
150 g zahar
8 g praf de copt
Pentru umplutura:
1 litru suc de portocale si fructul pasiunii (sau alt suc preferat)
9 linguri zahar
3 plicuri pudra de budinca de vanilie
Pentru topping:
400 ml frisca lichida
2 plicuri intaritor pentru frisca
50 g zahar pudra
Biscuiti cu unt
Glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma tare, apoi adauga zaharul si continua sa mixezi.
Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, mixand la viteza mica.
Cerne faina amestecata cu praful de copt si incorporeaz-o usor cu un tel.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 200°C timp de 20 de minute. Lasa blatul sa se raceasca complet.
Prepararea umpluturii:
Amesteca pudra de budinca cu zaharul si putin suc rece.
Pune restul sucului la fiert, apoi adauga amestecul pregatit si fierbe-l pana se ingroasa.
Lasa budinca sa se raceasca, apoi intinde-o uniform peste blatul racit.
Prepararea toppingului:
Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si intaritorul pentru frisca pana devine ferma.
Intinde frisca peste stratul de budinca.
Asaza un strat de biscuiti peste frisca, apoi toarna deasupra glazura de ciocolata topita.
Finalizare:
Lasa prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi portioneaza si serveste.
Pofta buna! 😊