Prajitura cu Blaturi de Cacao, Crema de Cafea si Jeleu de Visine

Prajitura cu Blaturi de Cacao, Crema de Cafea si Jeleu de Visine

Prajitura cu blaturi pufoase de cacao, crema fina de budinca cu aroma de cafea si un strat de jeleu de visine. Aceasta reteta este ideala pentru ocazii speciale, combinand arome intense de cacao, cafea si visine.

Ingrediente pentru un blat:
(pregateste doua astfel de blaturi)
80 g faina
120 g zahar
20 g cacao
4 oua (albusurile separate de galbenusuri)
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de budinca cu cafea:
500 ml lapte
150-180 g zahar (dupa gust)
5 galbenusuri
40 g pudra de budinca de vanilie
2 linguri amidon de porumb
1 lingura faina
30 g praf de cappuccino
250 g unt la temperatura camerei
Ingrediente pentru jeleul cu visine:
1000 ml compot de visine cu visine
2 plicuri gelatina de visine
apa
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
100 g unt
2 linguri pline de cacao
3 linguri zahar
5 linguri apa

Mod de preparare blat:
Amesteca faina cu cacao si praful de copt. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare, apoi adauga treptat zaharul si galbenusurile. Incorporeaza ingredientele uscate cernute, in doua reprize, amestecand usor cu o spatula. Toarna aluatul intr-o tava (aproximativ 23×33 cm, tapetata cu hartie de copt) si coace la 175°C pentru 30-35 de minute.
Mod de preparare crema:
Pune 300 ml lapte cu zaharul la fiert. Separat, amesteca 200 ml lapte cu galbenusurile, pudra de budinca, amidonul si faina, apoi toarna amestecul in laptele fierbinte, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca. Bate untul spuma, apoi adauga treptat budinca si praful de cappuccino, mixand pana obtii o crema fina.
Mod de preparare jeleu:
Strecoara visinele din compot, adauga apa in compot pana obtii 500 ml de lichid. Fierbe compotul si dizolva gelatina, apoi lasa sa se raceasca usor inainte de a-l turna peste crema.
Mod de preparare glazura:
Toate ingredientele se pun intr-o cratita si se fierb pana glazura incepe sa se ingroase usor.
Asamblarea prajiturii:
Asaza primul blat in tava si intinde jumatate din crema. Pune visinele si toarna jeleul care incepe sa se intareasca. Raceste in frigider pana jeleul se intareste. Intinde restul de crema peste jeleu si pune al doilea blat. Toarna glazura de ciocolata deasupra si decoreaza dupa preferinta.