Prajitura cu blaturi pufoase si crema de nuci

Prajitura cu blaturi pufoase si crema de nuci

Aceasta prajitura cu blaturi pufoase si crema de nuci este un desert delicat si plin de savoare. Straturile de cacao si gem de coacaze ii ofera un gust echilibrat, perfect pentru a fi servit la ocazii speciale.

Ingrediente pentru doua blaturi:
10 oua
12 linguri zahar pudra
2 linguri apa
8 linguri faina grunjoasa
1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru blatul de cacao:
5 oua
6 linguri zahar pudra
2 linguri apa
100 g faina
25 g cacao

Ingrediente pentru crema:
200 ml lapte
300 g zahar tos
300 g nuci macinate
2 plicuri zahar vanilat
375 g unt

Pentru asamblare:
200 ml gem de coacaze
25 g glazura de ciocolata
nuci tocate pentru decor

Mod de preparare:

Blaturi simple:
Bateti albusurile spuma cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie ferma. Adaugati galbenusurile unul cate unul, apoi apa si faina amestecata cu praful de copt. Impartiti compozitia in doua si coaceti pe hartie de copt, la 200°C, in doua tavi separate.
Blatul cu cacao:
Urmati acelasi procedeu ca la blaurile simple, insa incorporati si cacaua in amestec. Coaceti intr-o singura tava.
Crema de nuci:
Amestecati nucile macinate cu zaharul si turnati laptele fierbinte peste ele. Lasati amestecul sa se raceasca. Separat, bateti untul spuma, apoi adaugati treptat amestecul de nuci racit, pana se obtine o crema fina.
Asamblare:
Ungeti primul blat simplu cu jumatate din gemul de coacaze, apoi intindeti o treime din crema deasupra. Puneti blatul cu cacao peste stratul de crema, apoi adaugati inca un strat de crema. Ungeti al doilea blat simplu cu restul de gem si asezati-l deasupra, cu partea unsa in jos. La final, intindeti crema ramasa deasupra si decorati cu nuci tocate si glazura de ciocolata.

Lasati prajitura la frigider pentru a se intrepatrunde aromele inainte de servire. Pofta buna!