Prajitura Cu Branza Dulce de Vaci si Fructe de Padure – Un deliciu gustos si usor de preparat

Prajitura Cu Branza Dulce de Vaci si Fricte de Padure
Prajitura Cu Branza Dulce de Vaci si Fructe de Padure – Un deliciu gustos si usor de preparat

Descopera reteta perfecta pentru o prajitura delicioasa si racoritoare: Prajitura cu branza dulce de vaci si fructe de padure. Acest desert nu doar ca te va cuceri prin gustul sau rafinat, dar este si extrem de usor de preparat, fiind ideal pentru zilele calduroase de vara.

Ingrediente pentru aluat:
350 g faina
1 lingurita praf de copt
180 g unt
180 g zahar
5 galbenusuri

Ingrediente pentru umplutura:
200 g zahar
500 g branza de vaci
350 g smantana sau iaurt
40 ml suc de lamaie
40 g amidon sau faina
5 albusuri
Fructe de padure – optional

Descopera reteta perfecta pentru o prajitura delicioasa si racoritoare: Prajitura cu branza dulce de vaci si fructe de padure. Acest desert nu doar ca te va cuceri prin gustul sau rafinat, dar este si extrem de usor de preparat, fiind ideal pentru zilele calduroase de vara.

Ingrediente pentru aluat:
350 g faina
1 lingurita praf de copt
180 g unt
180 g zahar
5 galbenusuri

Ingrediente pentru umplutura:
200 g zahar
500 g branza de vaci
350 g smantana sau iaurt
40 ml suc de lamaie
40 g amidon sau faina
5 albusuri
Fructe de padure – optional

Mod de preparare:

-Intr-un bol, combinati untul, zaharul si un praf de sare. Bateti amestecul cu un mixer pentru cateva minute pana devine cremos. Adaugati galbenusurile si continuati sa mixati pentru inca cateva minute.

-Cerneti faina si praful de copt intr-un alt bol, apoi incorporati-le treptat in amestecul cremos, framantand pana obtineti un aluat omogen. Impartiti aluatul in doua, acoperiti fiecare parte cu folie alimentara si lasati-le la frigider pentru 30 de minute.

-Intr-o forma de 26 cm diametru, intindeti prima jumatate a aluatului pe fundul formei. Distribuiti a doua jumatate de-a lungul marginilor formei.

-Bateti albusurile spuma cu zahar pana obtineti varfuri tari. Incorporati branza de vaci, smantana, sucul de lamaie si faina, amestecand cu mixerul pana se combina bine.

-Turnati amestecul de albusuri in tava, niveland stratul la suprafata. Daca doriti, adaugati fructe de padure deasupra umpluturii.

-Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 170-180 de grade Celsius timp de 1 ora si 15 minute. Lasati sa se raceasca inainte de a taia si de a savura.

Savureaza aceasta prajitura cu branza dulce de vaci si fructe de padure alaturi de cei dragi si bucura-te de un moment dulce si revigorant. Reteta sa simpla si gustul desavarsit o vor transforma in preferata familiei tale.