Prajitura cu branza dulce – rapida si delicioasa

Aceasta prajitura pufoasa si aromata este una dintre preferatele sotului meu. Se prepara usor, iar rezultatul este atat de bun incat dispare imediat de pe farfurie. Daca ai nevoie de un desert rapid si savuros, aceasta reteta este ideala – in doar 10 minute poti pregati aluatul, iar restul e treaba cuptorului!

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
1 praf de sare
150 g zahar
100 g ulei vegetal
70 g lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
1/2 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru crema:
250 g branza de vaci dulce
1 ou
2 linguri zahar
1 lingura amidon alimentar
1/2 plic zahar vanilat
Coaja rasa de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului: Bate ouale spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adauga uleiul si laptele, mixeaza bine, apoi incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Amesteca pana obtii un aluat omogen. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Prepararea cremei: Mixeaza branza de vaci cu oul, zaharul, amidonul, zaharul vanilat si coaja de lamaie pana obtii o crema fina. Pune compozitia intr-un pos si traseaza un model in forma de grilaj peste aluat.
Coacere: Da tava la cuptorul preincalzit la 180°C si coace timp de 30 de minute, pana cand prajitura capata o nuanta aurie.
Servire: Presara zahar pudra deasupra si serveste-o calda sau rece. Pofta buna!