Prajitura cu branza dulce si cacao

Prajitura cu branza dulce si cacao

Ingrediente pentru aluat:
5 oua
200 g faina
150 g zahar
2 linguri cu varf de cacao
100 ml lapte
100 ml ulei
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutura cu branza:
500 g branza dulce (de vaci)
5 linguri gris
1 ou
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare:
Pentru aluat, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga treptat uleiul si laptele, apoi incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa. La final, incorporeaza cu grija albusurile batute spuma tare.
Toarna compozitia intr-o tava de 26 x 36 cm, tapetata cu hartie de copt, si niveleaza uniform.
Pentru umplutura, amesteca branza dulce cu grisul, oul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Pune umplutura de branza intr-un pos (sau o punga taiata la un colt) si traseaza un grilaj peste aluatul de cacao.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, presara zahar pudra vanilat deasupra.

Pofta buna!