Prajitura cu Branza Dulce si Cacao – Desertul cu Model Inedit

Prajitura cu Branza Dulce si Cacao – Desertul cu Model Inedit

Aceasta prajitura cu branza dulce si cacao este un adevarat deliciu pentru orice iubitor de deserturi. Cu un aspect inedit ce aminteste de petele unei vacute, aceasta prajitura nu este doar gustoasa, ci si foarte usor de preparat. Perfecta pentru orice ocazie, va aduce un zambet pe buzele tuturor!

Ingrediente pentru aluat:
5 oua
200 g zahar cristal
80 ml lapte
80 ml ulei
2 linguri rase de cacao neindulcita
200 g faina
10 g praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:
500 g branza de vaci
3-4 linguri gris (in functie de consistenta branzei)
1 ou
5 linguri zahar cristal
1 plic zahar vanilat
Coaja rasa de la 1 lamaie (netratata)

Metoda de preparare:

Pregatirea umpluturii:
Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu oul, grisul, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Formeaza 20-24 de bile din compozitie, folosind mainile umezite. Nu trebuie sa fie perfecte, deoarece acestea vor crea “petele” prajiturii.

Pregatirea aluatului:
Intr-un alt bol, bate ouale intregi cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa si de culoare galben pal. Adauga treptat laptele, apoi uleiul, amestecand bine. Intr-un alt recipient, amesteca faina cu cacao si praful de copt, apoi cerne-le in compozitia de oua. Amesteca totul pana cand aluatul devine omogen, folosind o viteza redusa a mixerului.

Asamblarea prajiturii:
Toarna aluatul intr-o tava de 20×30 cm, usor unsa cu unt si tapetata cu faina. Aseaza bilele de branza peste aluat, distribuindu-le in mod aleatoriu.

Coacerea:
Coace prajitura intr-un cuptor preincalzit la 180°C, folosind functia de ventilatie, timp de aproximativ 20-22 de minute. Timpul de coacere poate varia, asa ca este recomandat sa faci testul scobitorii pentru a verifica daca este coapta.

Servirea:
Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o portiona si serveste-o calduta sau la temperatura camerei. Fiecare felie va avea un model unic, datorita bilutelor de branza.