
Ingrediente:
(aproximativ 20 portii)
30 biscuiti simpli
1 kg branza cremoasa pentru prajituri
5 oua
150 g zahar
1 plic budinca de vanilie (aprox. 40 g)
2 lingurite extract de vanilie
50 g unt
Pentru ganache:
120 g ciocolata alba
100 g ciocolata neagra
120 g smantana lichida (36% grasime)
25 g unt moale
1 lingura unt de arahide
Mod de preparare:
Prepararea compozitiei pentru prajitura:
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca.
Bate ouale cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare, iar zaharul se dizolva.
Adauga branza, budinca de vanilie, extractul de vanilie si untul topit. Amesteca pana la omogenizare.
Tapeteaza fundul unei tavi cu biscuiti.
Toarna compozitia de branza peste biscuiti si niveleaza.
Coace prajitura timp de 50 de minute la 190°C. Pentru a preveni craparea prajiturii, pune pe gratarul inferior al cuptorului o tava cu apa fierbinte.
Prepararea ganache-ului:
Incalzeste smantana lichida pana aproape de punctul de fierbere, apoi ia-o de pe foc.
Adauga ciocolata rupta in bucati si amesteca energic pana se topeste complet.
Incorporeaza untul si untul de arahide, amestecand bine.
Toarna ganache-ul peste prajitura racita, niveleaza si pune la frigider pentru a se intari.