
Ingrediente (pentru tava de 25×35 cm, cu margini inalte)
Pentru blat:
6 oua
150 g faina de grau
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
Pentru crema de branza:
1120 g branza alba de vaci, fin macinata
260 g zahar
260 g unt
9 oua
40 g budinca de smantana (un plic)
Cateva picaturi de esenta de portocala
Pentru glazura:
200 g margarina
120 g zahar pudra
1 lingura de apa
2 linguri cacao
3 linguri votca sau rom
Mod de preparare
- Blatul:
Bate albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul. Cand obtii o bezea ferma, adauga galbenusurile, unul cate unul. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 160–170°C timp de aproximativ 30 de minute. Dupa racire, taie blatul pe orizontala in doua foi. - Crema de branza:
Mixeaza untul cu zaharul pana devine spumos. Adauga pe rand galbenusurile, apoi branza, esenta de portocala si budinca. Separat, bate albusurile spuma si incorporeaza-le usor in crema de branza. - Glazura:
Topeste margarina intr-un vas, apoi adauga zaharul pudra, apa, cacaoa si alcoolul. Amesteca incontinuu pana se ingroasa usor.
Asamblare:
Tapeteaza tava cu hartie de copt si asaza primul strat de blat. Toarna peste el jumatate din glazura, apoi intinde jumatate din crema de branza. Asaza al doilea strat de blat, adauga restul glazurii si, la final, restul de crema de branza.
Coace prajitura la 170°C timp de aproximativ 50 de minute. Dupa racire, poti decora cu zahar pudra sau glazura de ciocolata, dupa preferinta.