Prajitura cu branza si fructe de padure, cu faina de porumb

Astazi pregatim o prajitura delicioasa cu branza si fructe de padure. Particularitatea acestui desert este aluatul realizat cu faina de porumb, care ii confera un gust distinct si o textura mai frageda si sfaramicioasa. Sa trecem la treaba!

Ingrediente
Pentru aluat (forma de 21×21 cm):
200 g faina de porumb
150 g unt
80 g zahar
1 ou mediu
10 g praf de copt
4 g zahar vanilat
Pentru stratul de branza:
400 g branza de vaci
3 oua medii
100 g zahar
200 g fructe de padure (proaspete sau congelate)
4 g zahar vanilat

Mod de preparare
Amestecam faina de porumb cu praful de copt si o cernem. Daca nu doriti sa folositi praf de copt, il puteti omite fara a-l inlocui cu altceva.
Untul trebuie sa fie moale, asa ca il scoatem din timp din frigider. Il batem cu zaharul si zaharul vanilat timp de 3-5 minute, pana devine mai deschis la culoare.
Adaugam oul si mixam inca 3-5 minute.
La final, incorporam faina de porumb si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Tapetam o forma de copt de 21×21 cm cu hartie de copt si distribuim aluatul uniform in tava. Punem tava in frigider cat timp pregatim umplutura.
Prepararea umpluturii
Intr-un bol, amestecam branza de vaci, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si omogenizam compozitia cu un blender vertical sau o furculita.
Adaugam fructele de padure si amestecam usor. Daca folosim fructe congelate, nu este nevoie sa le decongelam inainte.
Turnam umplutura peste aluat si o nivelam.
Coacerea
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Coacem prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand stratul de branza se intareste si capata o crusta usor aurie.
Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!