
Aceasta prajitura combina blatul pufos de cacao cu o crema fina de branza dulce si un strat aromat de piersici, rezultand un desert spectaculos, atat la gust, cat si la aspect.
Ingrediente pentru blatul de cacao:
4 oua
120 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
150 g faina
30 g cacao
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema de branza:
500 g branza de vaci bine scursa (cremoasa)
200 g smantana grasa (sau mascarpone)
150 g zahar pudra
3 oua
1 plic zahar vanilat
2 linguri gris
Coaja rasa de lamaie
Pentru stratul de piersici:
300-400 g piersici din compot (bine scurse) sau piersici proaspete taiate cubulete
Mod de preparare
- Pregatirea blatului:
Bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand devin spumoase si deschise la culoare.
Adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie, amestecand usor.
Incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, mixand pana la omogenizare.
Toarna jumatate din compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. - Pregatirea cremei de branza:
Mixeaza branza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema fina.
Adauga smantana (sau mascarponele), ouale, grisul si coaja rasa de lamaie. Omogenizeaza bine. - Asamblarea prajiturii:
Peste primul strat de blat toarna uniform crema de branza.
Presara bucatile de piersici peste crema de branza.
Toarna deasupra restul compozitiei de blat, intinzand-o usor.
Niveleaza cu grija pentru ca prajitura sa se coaca uniform. - Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 170°C.
Coace prajitura timp de 45-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca complet in tava, apoi portioneaza dupa dorinta.