Ingrediente
Pentru aluat
450 g faina
1/2 pachet praf de copt
1/2 lingurita sare
120 g zahar
1 pachet zahar vanilat
250 g unt sau margarina
2 oua
1 lingura smantana
coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura
800 ml suc de visine
5 linguri zahar
2 pachete budinca de vanilie
scortisoara
visine fara samburi (aproximativ 700-800 g)
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
Amestecati ingredientele pentru aluat pana obtineti un aluat omogen. Impartiti-l in doua parti egale.
Intindeti prima bucata de aluat si asezati-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Prepararea cremei:
Intr-un bol, amestecati sucul de visine cu zaharul si praful de budinca de vanilie. Adaugati scortisoara dupa gust. Amestecati bine pana obtineti o crema consistenta, apoi incorporati visinele fara samburi.
Asamblarea prajiturii:
Turnati crema de budinca si visine peste aluatul din tava. Intindeti a doua bucata de aluat si acoperiti umplutura.
Coacerea:
Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura pana devine frumos rumenita.
Racirea si taierea:
Este recomandat sa lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia, pentru a obtine felii frumoase si uniforme.
Sfat: Daca doriti, puteti presara firimituri de biscuiti sub crema pentru a preveni inmuierea excesiva a aluatului. Cu toate acestea, daca crema de budinca este suficient de groasa, acest pas nu este necesar.
Savurati aceasta prajitura minunata, perfecta pentru orice ocazie!