Aceasta prajitura delicioasa cu crema de capsuni si straturi de blat pufos este perfecta pentru ocazii speciale sau pentru momentele cand vrei sa te rasfeti cu un desert cremos si aromat. Blaturile moi, umplute cu crema si o compozitie de capsuni, fac ca acest desert sa fie unul greu de refuzat.
Ingrediente necesare pentru blat:
12 oua
16 linguri de faina (aprox. 240 g)
16 linguri de zahar (aprox. 240 g)
1 plic praf de copt (aprox. 10 g)
Pentru umplutura de capsuni:
Compot de capsuni (aprox. 500 g)
Apa
Zahar (dupa gust)
80 g pudra de budinca (2 plicuri)
Pentru crema:
600 ml lapte
40 g pudra de budinca (1 plic)
1 lingura faina (aprox. 15 g)
Zahar (dupa gust)
200 g unt
Mod de preparare:
Pregatirea blatului: Bate albusurile spuma, adaugand treptat galbenusurile, zaharul si faina amestecata cu praful de copt. Imparte compozitia in trei parti egale si coace fiecare parte separat. Dupa ce se racesc, vei folosi aceste foi pentru a alterna straturile de crema si umplutura.
Umplutura de capsuni: Mixeaza compotul de capsuni si adauga suficienta apa pentru a obtine 1 litru de lichid. Indulceste dupa gust si gateste-l cu pudra de budinca pana obtii o crema groasa.
Pregatirea cremei: Fierbe laptele impreuna cu pudra de budinca si faina. Adauga zahar dupa gust si, dupa ce se raceste, incorporeaza untul mixat pana la omogenizare.
Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie de blat, intinde un strat de umplutura de capsuni, apoi unul de crema. Asaza a doua foaie de blat, adauga din nou umplutura si crema, si acopera cu a treia foaie. Pune prajitura la frigider, acoperind-o cu crema si lasand-o sa se intareasca.
Acest desert va deveni cu siguranta un favorit in orice ocazie!