Prajitura Cu Caramel – Fara Coacere

Aceasta este, probabil, cea mai buna prajitura fara coacere pe care am gustat-o vreodata.
Prajitura este mare, aspectuoasa si, cel mai important, absolut delicioasa.

Ingrediente:
Crema de budinca:
1000 g lapte
100 g zahar
4 galbenusuri
250 g unt
200 g faina alba
30 g amidon de cartofi
Crema caramel:
400 g crema caramel (dulce de leche), rece
500 g frisca lichida (36%), rece
5 g gelatina
Crema de frisca:
500 g frisca lichida (36%), rece
16 g zahar vanilat
30 g zahar pudra
5 g gelatina
Alte ingrediente:
300 g biscuiti sarati
150–200 g biscuiti simpli (tip „Petit Beurre”)
Ciocolata rasa sau cacao pentru decor

Mod de preparare:
Pregatirea bazei de budinca:
Asezati biscuitii simpli pe fundul unei tavi de 21×32 cm, tapetata cu hartie de copt.
Intr-o cratita, aduceti la punctul de fierbere 750 g de lapte, impreuna cu zaharul si untul taiat cubulete.
Separat, amestecati galbenusurile cu restul de lapte (250 g) si adaugati faina si amidonul, mixand pana la omogenizare. Turnati acest amestec in laptele fierbinte, amestecand continuu, pana cand obtineti o budinca groasa si fina.
Turnati crema fierbinte peste stratul de biscuiti din tava si nivelati. Asezati un strat de biscuiti sarati deasupra. Lasati crema sa se raceasca complet.
Pregatirea cremei caramel:
Puneti gelatina la hidratat in 40–50 ml apa rece, apoi incalziti-o usor, fara sa o fierbeti, pana se dizolva.
Bateti frisca lichida (500 g) pana incepe sa se intareasca. Incorporati treptat crema caramel racita, continuand sa mixati.
Incorporati gelatina topita, amestecand rapid pentru a evita formarea cocoloaselor.
Turnati crema toffi peste stratul de biscuiti sarati din tava. Acoperiti cu un alt strat de biscuiti sarati.
Pregatirea cremei de frisca:
Hidratati gelatina in 40–50 ml apa rece, apoi dizolvati-o usor.
Bateti frisca lichida (500 g) impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la consistenta ferma.
Incorporati gelatina dizolvata in frisca, amestecand rapid.
Turnati aceasta crema peste stratul de biscuiti sarati din tava.
Decor si racire:
Presarati cacao sau ciocolata rasa deasupra prajiturii.
Lasati prajitura la frigider, preferabil peste noapte, pentru a se intari si a se putea portiona usor.
Straturile prajiturii:
Biscuiti – crema de budinca – biscuiti sarati – crema toffi – biscuiti sarati – crema de frisca
Bucurati-va de acest desert delicios!