Aceasta prajitura cu caramel este o alegere perfecta pentru cei care doresc un desert rapid, fara coacere. Se prepara usor, are un aspect elegant si este ideala alaturi de o ceasca de cafea sau ceai. Straturile de biscuiti, crema fina si caramel creeaza o combinatie irezistibila pentru orice iubitor de dulciuri.
Ingrediente
64 biscuiti simpli
200 g crema de caramel (dulce de leche)
500 g smantana pentru frisca (30% grasime)
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
2 pliculete intaritor pentru frisca
50 g ciocolata neagra
2 linguri lapte
Mod de preparare
Intr-un bol, se mixeaza smantana pentru frisca rece impreuna cu mascarpone, zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, pana se obtine o crema aerata.
Se tapeteaza o tava (24×24 cm) cu folie alimentara. Se asaza un strat de biscuiti pe fundul tavii.
Se intinde un strat din crema pregatita peste biscuiti, apoi se continua cu un alt strat de biscuiti, urmat de crema. Se repeta procesul pana la epuizarea ingredientelor, terminand cu un strat de biscuiti.
Se intinde crema de caramel peste ultimul strat de biscuiti.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi se toarna peste prajitura, decorand suprafata.
Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte, pentru ca biscuitii sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda.
Aceasta prajitura fara coacere este nu doar usor de facut, ci si incredibil de gustoasa!