Prajitura cu Caramel si Crema de Vanilie

Prajitura cu Caramel si Crema de Vanilie

Daca esti in cautarea unei prajituri delicioase si rafinate pentru a impresiona familia sau prietenii, aceasta reteta este exact ce ai nevoie. Imbinand un blat pufos cu o crema fina si un strat de caramel delicios, prajitura aceasta te va cuceri cu siguranta. Afla cum sa pregatesti acest desert pas cu pas:

Ingrediente pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
7 linguri nuci macinate
1 plic praf de copt

Pentru crema:
3 galbenusuri
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml lapte
3 linguri faina
250 g unt

Pentru caramel:
200 g zahar
50 g unt

Pentru glazura:
3 albusuri
200 g zahar

Pentru decor:
Ciocolata rasa

Metoda de preparare

Pregatirea blatului:
Bate ouale impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine pufos si isi schimba culoarea. Adauga usor faina, praful de copt si nucile macinate, amestecand cu grija pana cand compozitia devine omogena. Toarna amestecul intr-o tava de 25×35 cm, pregatita cu hartie de copt, si coace-l la 180°C pentru aproximativ 20 de minute. Dupa racire, taie blatul orizontal in doua straturi egale.

Prepararea cremei:
Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtii o textura albicioasa. Adauga laptele si faina treptat, amestecand constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. Gateste amestecul pe bain-marie, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Dupa ce s-a racit, incorporeaza crema in untul batut spumos, mixand pana cand obtii o compozitie omogena.

Prepararea caramelului:
Topeste zaharul intr-o cratita, amestecand in mod constant pana cand acesta devine lichid si capata o nuanta aurie. Adauga untul si amesteca pana cand se incorporeaza complet.

Asamblarea prajiturii:
Stropeste ambele blaturi cu caramelul cald si lasa-le sa se raceasca usor. Pe primul blat, intinde jumatate din crema pregatita, apoi asaza cel de-al doilea blat deasupra. Intinde restul de crema pe suprafata si pe lateralele prajiturii.

Glazura:
Pe aburi, bate albusurile cu zaharul pana cand obtii o bezea ferma si stralucitoare. Intinde bezeaua peste crema de pe prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa pentru un aspect atragator.