Aceasta prajitura combina perfect gustul intens de ciocolata cu textura fina a cremei de branza, oferind un desert irezistibil. Se prepara usor, iar rezultatul este spectaculos – un contrast de arome si texturi ce va cuceri pe oricine!
Ingrediente blat de ciocolata:
(pentru o tava de 23×33 cm)
375 g faina
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
4 oua
125 ml ulei
200 g zahar
250 ml lapte
125 ml gem de prune
Ingrediente crema de branza:
500 g branza de vaci semi-grasa
100 g zahar pudra
2 linguri amidon de porumb (aprox. 20 g)
4 oua
Mod de preparare:
Intr-un bol, cerne faina, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt bol, mixeaza ouale cu zaharul timp de cateva minute, apoi adauga uleiul, laptele si gemul de prune. Continua sa mixezi, adaugand treptat ingredientele uscate. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema de branza, amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul pudra si amidonul, zdrobind ingredientele cu o furculita pana la omogenizare.
Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in crema de branza, amestecand cu o spatula.
Cu ajutorul unei linguri, distribuie crema de branza in mici gramajoare pe suprafata aluatului de ciocolata.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 60 de minute.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi serveste-o cu placere!
Pofta buna! 🍫🍰