Prajitura cu ciocolata si crema de lapte – Usoara, gustoasa si super cremoasa

Aceasta reteta este o varianta a binecunoscutelor prajituri cu lapte, foarte apreciate atat de copii, cat si de adulti. Preparatul este simplu de facut, iar rezultatul va fi o incantare pentru toti pofticiosii. Prajitura poate fi realizata sub forma de tort, perfect pentru a va surprinde familia cu un desert delicios.

Ingrediente necesare pentru blat:
6 oua
200 g zahar
40 ml apa
40 ml ulei
3 linguri de cacao
200 g faina
1 plic praf de copt
Pentru crema:
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
5 g gelatina
Pentru sirop:
250 g zahar
500 ml apa
Aroma de rom (sau dupa preferinta, cafea instant)
Pentru glazura:
1 plic de glazura Dr. Oetker (sau ciocolata topita)

Metoda de preparare:
Prepararea blatului:
Amestecati galbenusurile cu uleiul.
Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul, adaugati treptat apa si mixati bine.
Incorporati amestecul de galbenusuri in spuma de albusuri.
Adaugati praful de copt, faina si cacaua, amestecand pana obtineti o compozitie omogena.
Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.
Prepararea cremei:
Incalziti smantana pentru frisca intr-un vas. Adaugati ciocolata alba taiata bucati si amestecati pana se topeste complet.
Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, apoi lasati amestecul deoparte.
Dizolvati gelatina in putina apa, apoi incorporati-o in crema de ciocolata incalzita, fara sa o lasati sa fiarba.
Lasati crema sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider pentru cel putin 3 ore (sau peste noapte).
Prepararea siropului:
Caramelizati zaharul intr-o tigaie impreuna cu 2 linguri de apa.
Dupa ce zaharul s-a topit, adaugati restul de apa si fierbeti pana obtineti un sirop. Aromati cu esenta de rom sau cafea, dupa gust, si lasati-l sa se raceasca.
Asamblarea:
Taiati blatul racit in doua parti egale.
Insiropati fiecare strat cu siropul pregatit.
Ungeti baza cu crema de ciocolata, apoi asezati al doilea strat de blat deasupra.
Turnati glazura Dr. Oetker (sau ciocolata topita) peste prajitura si decorati dupa preferinta.
Pofta buna!