Aceasta prajitura delicioasa combina perfect gustul intens de ciocolata cu prospetimea visinelor, creand un desert sofisticat si savuros. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a adauga un strop de dulceata zilelor obisnuite!
Ingrediente pentru blat (2 foi):
2 oua
150 g zahar tos
500 ml lapte
150 ml ulei
400 g fain
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
700 ml compot de visine
600 ml lapte
2 plicuri budinca de ciocolata (Dr.Oetker)
100 g ciocolata neagra
100 g zahar tos
250 g unt
3 linguri lichior Amaretto
Pentru decor:
Ciocolata alba si neagra rasa
Mod de preparare:
Blaturile:
Bateti ouale cu zaharul, apoi adaugati uleiul si laptele. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaoa, apoi incorporati-le in compozitia lichida. Turnati aluatul (care va fi destul de lichid) intr-o tava de 30×40 cm si coaceti-l la 200°C timp de 30 de minute. Repetati acelasi proces pentru a coace si a doua foaie de blat.
Crema:
Din lapte, budinca si zahar, fierbeti o budinca groasa. Topiti ciocolata la bain-marie. Bateti untul (Hera) si, treptat, incorporati ciocolata topita si racita, budinca si lichiorul Amaretto. Scurgeti visinele din compot si indepartati samburii. Impartiti crema in doua: intr-o parte incorporati visinele, iar cealalta parte o pastrati pentru a o intinde pe deasupra prajiturii.
Asamblarea:
Ungeti prima foaie de blat cu crema care contine visine, acoperiti cu a doua foaie de blat si intindeti crema ramasa deasupra. La final, radeti ciocolata alba si neagra pe deasupra prajiturii.
Lasati prajitura la frigider cateva ore inainte de servire pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda. Pofta buna!