Prajitura cu ciocolata si visine

Prajitura cu ciocolata si visine

Aceasta prajitura delicioasa combina perfect gustul intens de ciocolata cu prospetimea visinelor, creand un desert sofisticat si savuros. Perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a adauga un strop de dulceata zilelor obisnuite!

Ingrediente pentru blat (2 foi):
2 oua
150 g zahar tos
500 ml lapte
150 ml ulei
400 g fain
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri cacao
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:
700 ml compot de visine
600 ml lapte
2 plicuri budinca de ciocolata (Dr.Oetker)
100 g ciocolata neagra
100 g zahar tos
250 g unt
3 linguri lichior Amaretto

Pentru decor:
Ciocolata alba si neagra rasa

Mod de preparare:

Blaturile:
Bateti ouale cu zaharul, apoi adaugati uleiul si laptele. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaoa, apoi incorporati-le in compozitia lichida. Turnati aluatul (care va fi destul de lichid) intr-o tava de 30×40 cm si coaceti-l la 200°C timp de 30 de minute. Repetati acelasi proces pentru a coace si a doua foaie de blat.
Crema:
Din lapte, budinca si zahar, fierbeti o budinca groasa. Topiti ciocolata la bain-marie. Bateti untul (Hera) si, treptat, incorporati ciocolata topita si racita, budinca si lichiorul Amaretto. Scurgeti visinele din compot si indepartati samburii. Impartiti crema in doua: intr-o parte incorporati visinele, iar cealalta parte o pastrati pentru a o intinde pe deasupra prajiturii.
Asamblarea:
Ungeti prima foaie de blat cu crema care contine visine, acoperiti cu a doua foaie de blat si intindeti crema ramasa deasupra. La final, radeti ciocolata alba si neagra pe deasupra prajiturii.

Lasati prajitura la frigider cateva ore inainte de servire pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda. Pofta buna!