Ingrediente pentru blat:
12 oua
180 g faina alba
180 g zahar
1 plic praf de copt (10 g)
15 g cacao pudra (1 lingura)
350 g visine din compot, bine scurse
Pentru crema:
120 g pudra de budinca de ciocolata (3 plicuri)
900 ml lapte
50 ml esenta de rom
200 g ciocolata de menaj
15 g cacao pudra (2 linguri)
150 g unt
150 g zahar
Pentru decor:
100 g ciocolata de menaj
3 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Se pregateste o compozitie clasica de pandispan din oua, zahar, faina si praf de copt. Se imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-una dintre jumatati se adauga cacao pudra si se amesteca bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna alternativ cele doua compozitii (cea simpla si cea cu cacao), pentru a crea un efect marmorat.
Se adauga visinele deasupra, distribuite uniform.
Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit. - Prepararea cremei
Laptele se amesteca cu pudra de budinca si se fierbe pana devine o crema groasa.
In crema fierbinte se adauga ciocolata rupta in bucati mici, esenta de rom si pudra de cacao, amestecand pana se topeste complet.
Separat, untul se bate spuma cu zaharul.
Dupa ce budinca s-a racit complet, se incorporeaza treptat in margarina spumata, amestecand bine. - Asamblarea prajiturii
Peste blatul racit, se intinde uniform crema de ciocolata.
Ciocolata de menaj se topeste la bain-marie, impreuna cu uleiul, apoi se toarna deasupra prajiturii, creand un strat lucios de glazura.
Prajitura se da la frigider pentru 3-4 ore, pentru a se intari si pentru ca aromele sa se imbine.