Prajitura cu Cirese si Blat Pufos: Reteta Rapida si Usoara

Prajitura cu Cirese si Blat Pufos: Reteta Rapida si Usoara

In cautarea unei prajituri delicioase si usor de preparat, aceasta reteta de prajitura cu cirese si blat pufos este alegerea perfecta. Combinand textura fina a blatului cu gustul dulce-acrisor al cireselor, acest desert este ideal pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o intalnire cu prietenii sau o zi obisnuita in familie.

Ingrediente:
5 oua
1,5 cani de zahar
1 cana de iaurt
1 cana de ulei
2 cani de faina
1/2 pliculet de praf de copt
Coaja de la o jumatate de lamaie
400-500 g cirese
Zahar pudra pentru decor

Mod de Preparare

Bateti Albusurile: Separa albusurile de galbenusuri. Folosind un mixer, bate albusurile pana obtii o spuma ferma, adaugand treptat zaharul.

Incorporeaza Galbenusurile: Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu o spatula.

Adauga Ingredientele: Integreaza treptat iaurtul, uleiul, coaja rasa de lamaie, faina si praful de copt in amestecul de albusuri, amestecand incet.

Toarna Aluatul: Odata ce aluatul este bine omogenizat, toarna-l intr-o tava de copt unsa si tapetata cu faina.

Adauga Ciresele: Spala ciresele, scoate samburii si scurge-le usor de suc. Aranjeaza-le pe aluat, apasandu-le usor pentru a se scufunda putin.

Coace Prajitura: Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si coace timp de 40-45 de minute, pana cand prajitura trece testul scobitorii.

Raceste si Decoreaza: Scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca. Taie prajitura si presara deasupra zahar pudra.

Prajitura cu cirese si blat pufos nu este doar o delectare pentru papilele gustative, ci si o bucurie de preparat. Rapida si usoara, aceasta reteta iti va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale. Incearc-o si bucura-te de fiecare felie, savurand combinatia perfecta dintre fructele proaspete si textura pufoasa a blatului.