Prajitura cu crema aromata si glazura fina

Prajitura Lajcsi este o combinatie perfecta de foi fragede, creme aromate de vanilie si capsuni, acoperite cu o glazura delicata. Aceasta reteta necesita timp, dar este usor de realizat, iar rezultatul final va impresiona orice invitat.

Ingrediente pentru foi:
400 g faina
2 linguri cacao
200 g zahar pudra
2 linguri miere
50 g unt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 oua
Pentru crema:
40 g praf de budinca de vanilie
40 g praf de budinca de capsuni
600 ml lapte
20 g zahar vanilat
Esenta de rom sau rom, dupa gust
200 g zahar pudra
250 g unt
Pentru glazura:
3 galbenusuri
100 g zahar pudra

Mod de preparare:
Prepararea foilor:
Intr-un bol, amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si pudra de cacao. Separat, incalzeste pe baie de aburi mierea, zaharul pudra, untul si ouale pana se omogenizeaza. Adauga acest amestec peste faina cu cacao si framanta bine aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina. Imparte aluatul in 3 parti egale. Coace fiecare parte pe dosul unei tavi de 26 x 36 cm, la 180°C, timp de 8-10 minute.
Prepararea cremei:
Fierbe separat budinca de vanilie si cea de capsuni, folosind cate 300 ml lapte pentru fiecare. Dupa ce budincile sunt gata, adauga zaharul vanilat in cea de vanilie si esenta de rom in cea de capsuni. Lasa-le sa se raceasca complet.
Amestecarea cremelor:
Bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparte compozitia in doua parti egale si incorporeaza-o in budincile racite (o parte in cea de vanilie, cealalta in cea de capsuni).
Asamblarea:
Pe prima foaie, intinde crema de capsuni. Asaza a doua foaie deasupra si intinde crema de vanilie. Acopera cu ultima foaie.
Prepararea glazurii:
Bate galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de aburi pana devin spumoase si deschise la culoare. Intinde glazura peste prajitura si, daca doresti, decoreaza cu linii de ciocolata topita.
Decor optional:
Daca preferi, poti inlocui glazura cu ciocolata topita sau poti presara zahar pudra simplu.
Odihna:
Lasa prajitura la rece cel putin o noapte, pentru ca foile sa devina fragede si sa absoarba aromele.